Find det rigtige lån med låneberegner
Vi vil med denne låneberegner hjælpe dig til det bedste online lån. Hvad er det bedste online lån? De fleste forbrugere synes, at hurtige lån uden sikkerhed er helt i top. Lån uden sikkerhed tilbydes af alle online låneudbydere, så det ligger så at sige i alle online lån. Mange forbrugere prioriterer, at det er vigtigt, at man får hurtigt svar på ens låneansøgning, og at pengene udbetales samme dag. Det er helt forståeligt, men man kan måske ikke altid forstå, at omkostningerne ved lånet synes ligegyldigt.
Det er måske også forkert at sige, at det synes ligegyldigt. For mange mennesker er det også et spørgsmål om afmagt. Man forstår overhovedet ikke de forskellige begreber, og deres indflydelse på lånets omkostninger. Forbrugerstyrelsen har lavet undersøgelser, der viser, at alt for mange føler, at de kommer til at betale alt for meget i omkostninger, end de havde forventet. De fleste mangler redskaberne til at finde de billige lån. Beregn lån er vanskeligt, men en låneberegner gør tingene overskuelige.
Det er vigtigt at vide, hvad debitorrente og løbetid er. Hvad er forskellen på faste og løbende omkostninger? Hvad er ÅOP? Læs mere om ÅOP her.
Lån penge med låneberegner
Lån penge hurtigt og lån penge uden sikkerhed tilbyder alle låneudbydere online. Det gør de for at opfylde kundernes forventninger og ønsker. Det er hurtigt og nemt at optage lån i dag.
Når du har afsendt en låneansøgning, så modtager de fleste et lånetilbud inden for meget kort tid. Der er låneudbydere, der giver svar inden for ét minut. De fleste låneudbydere giver svar inden for to timer, hvis de får den dokumentation, de ønsker.
De fleste låneudbydere vil overføre pengene samme dag, ellers vil pengene blive overført næste dag. Så det kan man da kalde hurtige lån. Det er helt tydeligt, at kunderne vælger denne ukomplicerede og hurtige lånemulighed i større og større grad. Mange fravælger de fysiske banker, fordi det ofte vil tage længere tid, inden man får sit lån.
I den travle hverdag er det dejligt, at man kan sidde derhjemme om aftenen og foretage sine lån. Især når alternativet er, at man skal til møde i banken for at få aftalerne på plads.
Låneberegner til hurtige lån
Hurtige lån er som sagt i høj kurs. Derfor vil det være yderst fornuftigt at bruge en låneberegner til hurtige lån. For mange mennesker er det tilsyneladende vigtigt, at man kan få disse hurtige lån.
Fordele ved hurtige lån
Fordelene kan være mange. Hvis man pludseligt får en skade på bilen, eller hvis køleskabet eller fryseren sætter ud, så kan det være en fordel at man kan gå ud og købe hurtigt og betale kontant. Det kan også være, at man render ind i et godt tilbud, der næsten er for godt til at være sandt. Så kan man blive nødt til at låne for at kunne handle.
Ulemper ved hurtige lån
Der kan også være ulemper ved disse hurtige lån. For det første så kan man let lade sig rive med af en stemning, hvor det havde været bedre ”at slå koldt vand i blodet”. Hvis kammeraterne lokker en med på en ferie, som man egentligt ikke havde råd til. Det kan være surt at gå og betale på i flere måneder bagefter. Det var sjovt i 14 dage, men surt i mange måneder.
For det andet så låner man måske ikke på baggrund af et budget, man har lavet over økonomien. Når det går for hurtigt, så kan man måske ikke overskue konsekvenserne. Man har måske ikke ”råd” til at låne. Hvis ens økonomiske rådighedsbeløb ikke kan dække afdrag og tilbagebetaling på et lån, så er det ikke godt.
For det tredje så får man måske ikke kigget ordentligt på udgifter ved lånet. Det kan være svært at få overblik over prisen for et lån. Man kender for det første ikke renten på lånet, før man sidder med lånetilbuddet i hånden. For det andet har folk generelt vanskeligt ved at finde de billige lån, fordi mange ikke forstår de forskellige begreber: debitorrente, ÅOP er der ikke mange, der kender til. Undersøgelser lavet af Forbrugerrådet viser, at mange har syntes, at lånet blev væsentligt dyrere end forventet.
Indhent lånetilbud og brug låneberegner
Det tilrådes derfor altid, at man for det første indhenter lånetilbud fra forskellige udbydere. For det andet at man sammenligner lånetilbuddene for at finde det billigste lån. Til det arbejde er det en god idé at benytte en låneberegner.
Du skal vide, at fordi man får et lånetilbud, så er man ikke forpligtet til at acceptere det, man kan til enhver tid takke nej. Det koster heller ikke noget at ansøge om lån.
Brug låneberegner, når du har lavet et budget
Når du skal låne penge, så er det vigtig, uanset om du bruger låneberegner eller ej, at du skal skabe dig et overblik over din økonomi. For de fleste hænger det ofte sådan sammen, at man nogenlunde har den samme indtægt hver måned, mens de månedlige udgifter er mere variable. De fleste har udgifter, som de måske kun betaler én gang om året, halvårlig, kvartalsvis eller hver måned.
Det betyder naturligvis, at det månedlige rådighedsbeløb svinger fra måned til måned. Det månedlige rådighedsbeløb er de penge du har tilbage, når de faste udgifter er betalt. Det kan betyde, at du nogle måneder måske har 3000 kroner til overs, mens du i andre måneder mangler 2000 kroner.
Man bør lægge et budget for ét år. Man lægger alle indtægter sammen og dividerer med 12. Så har du din gennemsnitlige månedlige indtægt. Du gør det samme med dine udgifter og får også din gennemsnitlige månedlige udgift. Det er yderst vigtigt, at du husker alle udgifter. Den månedlige indtægt skulle gerne være større end den månedlige udgift. Det beløb der fremkommer, når du trækker udgifterne fra indtægterne, er dit månedlige rådighedsbeløb.
Låneberegner hjælper dig til det rigtige lån
Når du har dannet dig et overblik over dine udgifter og indtægter, og du kender dit månedlige rådighedsbeløb, så kan du godt gå i gang med at med at kigge på dine lånemuligheder. Ved hjælp af vores låneberegner og på baggrund af dit overblik over din økonomi, kan du nu hurtigere finde frem til størrelsen på dit lån, din månedlige ydelse, og hvor lang løbetiden på lånet skal være. Du kan ved at ”lege” med ydelser og løbetid i vores låneberegner finde det billige lån, der passer til dig og din økonomi.
Det er vigtigt, at du bruger vores låneberegner ikke kun, når du søger om et lån, men du skal også bruge låneberegneren, når du har modtaget et lånetilbud, for det er først nu, du kender renten på lånet, der jo har betydning for ydelse og løbetid.
Det er også vigtigt at bruge vores låneberegner, hvis du skal ændre i ydelserne eller i løbetiden på dit lån, så kan du ved hjælp af låneberegner se konsekvenserne.
Hvad koster et lån?
Når man skal finde prisen på et lån, er der flere ting, man skal kigge på. Mange mennesker tror, at det er renten, der afgør prisen på et lån. Det gør den selvfølgelig også langt hen ad vejen. Men her kan folk hurtigt komme på glatis. For hvad er fast årlig debitorrente, og hvad er maks. effektiv rente, og hvad er ÅOP? Kan en låneberegner hjælpe her?
Alt for mange forstår slet ikke alt det med renter, men tror, at de får et billigt lån, hvis de tilbydes en lav rente. Sådan kan det være, men det behøves ikke at være sådan. Der er omkostninger, der lægges på lånet, der kan betyde ekstremt meget for prisen på et lån.
Etableringsomkostninger kan svinge utroligt meget mellem de forskellige låneudbyderne, og høje etableringsomkostninger ved et kortfristede lån som sms lån eller kviklån, kan betyde, at lånet bliver forholdsvist dyrt. Her betyder en høj rente måske ikke helt så meget.
Der vil ofte være løbende gebyrer, der kan betyde, at et lån med en forholdsvis lav rente kan blive dyrt.
Man skal altså ikke kun se på renten, når man skal låne. Folketinget har hjulpet lånerne. Der er lovgivet om, at alle lånere skal se lånets ÅOP, der viser prisen på et lån. ÅOP indeholder alle udgifter, både etablerings- og løbende omkostninger og renteudgifter.
Generelt siger man, at lånet med den laveste ÅOP er det billigste lån. ÅOP kan man dog kun bruge ved sammenlignelige lån.
Det betyder, at hvis du skal finde ud af, hvilke lån der er de billigste, så skal du indhente enslydende lånetilbud. Du vil låne 10.000 kroner, og betale dem tilbage i løbet af 6 måneder. Hvad koster det? Så kan du bruge ÅOP, og vælge lånet med laveste ÅOP.
Hvad er ÅOP?
Betyder Årlige Omkostninger i Procent. Det er altså de samlede udgifter i procent pr. år. Ved alle kreditkøb og lånetilbud skal ÅOP fremgå. Hvad er så medregnet i ÅOP? Det er som sagt alle udgifter, både engangsgebyrer og løbende gebyrer.
Engangsgebyrer kan for eksempel være:
Stiftelsesgebyr, ekspeditionsgebyr, tinglysningsafgifter, gebyrer af forskellig slags.
Løbende gebyrer kan være:
Administrationsgebyrer, kontogebyrer, PBS gebyrer, depotgebyrer, renter.
ÅOP er til for at kunderne kan sammenligne lån. Det er vigtigt at pointere, at man kun kan bruge det ved sammenlignelige lån. Du kan altså ikke bruge ÅOP, hvis du har et lån på 4000 kroner, som skal betales tilbage efter 30 dage. Det kan du ikke sammenline med et lån på 20.000 kroner over 12 måneder.
ÅOP er et udmærket redskab, men det har alligevel sine begrænsninger, der især betyder noget for de korte lån.
ÅOP sammenligner lån på årsbasis, hvilket langt hen ad vejen er ok. Med korte lån får en forholdsvis høj ÅOP, fordi ÅOP beregnes for et år, og altså ikke de 30 dage, som lånet løber.
Det har medført, at man har set kæmpe høje ÅOP på for eksempel kviklån eller sms lån Det skyldes altså, at omkostningerne ikke udregnes for den reelle låneperiode, men for hele året.
Låneberegner ved alle lån
Lige meget hvilket lån du er ude efter, så har du 2 redskaber, der kan hjælpe dig til at finde det billigste lån. Der er ÅOP og vores låneberegner. Beregn lån eller lav en låneberegning, hver gang du skal låne. Uanset om det drejer sig om andelsboliglån, mikrolån, realkreditlån, billån eller diverse forbrugslån, kviklån eller lignende.
Låneberegner kan give dig et overblik over de månedlige afdrag, så du kan vurdere, om det er muligt at etablere lån under de betingelser.
Vores låneberegner kan være med til at hjælpe dig til at finde det billigste lån. Låneberegning kan være yderst fornuftigt, når man skal til at låne penge. Du kan hurtigt få en oversigt over de løbende og samlede udgifter. Beregn lån, altså prisen på et lån, inden du optager lånet.